Dag van de mantelzorg

Rene Jelsma

De gemeente Heerenveen wil haar mantelzorgers een blijk van waardering geven voor de vaak langdurige inzet aan anderen. De zorg lijkt zo vanzelfsprekend, maar kan enorm belastend zijn. Ondersteuning is belangrijk om het vol te houden, maar waardering is net zo belangrijk. Om zoveel mogelijk mantelzorgers te kunnen bereiken, te waarderen en te ondersteunen, is besloten om extra aandacht te vragen voor mantelzorgers. Hiervoor hebben we ook uw steun nodig.

Vrijdag 10 november is het de Dag van de mantelzorg

Op de Dag van de Mantelzorg, vrijdag 10 november 2017, worden er activiteiten voor mantelzorgers georganiseerd. Op deze dag zijn er verschillende gratis activiteiten en ontmoetingsmomenten met andere zorgers, van samen koffie drinken tot verwenactiviteiten. Kijk op www.heerenveenhelpt.nl/mantelzorg voor het programma.

Communicatiemiddelen

Er zijn verschillende communicatiemiddelen om mantelzorgers te informeren en te ondersteunen. Zo is er een folder, een informatiegids, poster en speciale landingspagina beschikbaar. Via Social Media (Facebook en Twitter /HeerenveenHelpt) zal er ook de nodige aandacht aan het onderwerp worden gegeven.

Verspreiding van materiaal

Uw organisatie heeft (mogelijk) contacten met mantelzorgers. Via de post heeft u flyers en posters ontvangen met de vraag dit te verspreiden onder de medewerkers of vrijwilligers die het meest contact hebben met mantelzorgers of de flyers en posters op zichtbare plekken neer te leggen waar inwoners komen, zoals bijvoorbeeld in een wachtkamer of in de hal. Het gaat om materiaal ter promotie van de Dag van de Mantelzorg (deze middelen zijn dus tot en met 10 november in te zetten) en daarnaast om een algemene flyer met informatie voor een mantelzorger

Via deze e-mail ontvangt u een banner die u kunt gebruiken voor op uw website, waarmee u door kunt linken naar www.heerenveenhelpt.nl/mantelzorg of in kan zetten via uw social media kanalen. Hiermee helpt u ons en de mantelzorger.

Meer informatie

Heeft u vragen over mantelzorg, mantelzorgwaardering en mantelzorgondersteuning? Neem dan contact op met het team Vrijwilligers Servicepunt Heerenveen van Caleidoscoop, e-mail: info@caleidoscoop.net tel: 0513-629090 (ma. t/m do. van 9.00 tot 16.00 uur).

Heeft u vragen over de communicatiemiddelen of heeft u geen flyers en posters ontvangen? Of heeft u meer nodig? Dan kunt u contact opnemen met de beleidsregisseur Wmo: mevrouw D. Elsinga, telefoon 0513-617726 of per mail d.elsinga@heerenveen.nl.

Met vriendelijke groet,

Diana Elsinga | Regisseur Wmo | Projectleider HeerenveenHelpt & WeHelpen | afdeling Samenleving